
Ingredience
- 115g nesoleného másla, změklého
 - 100g krystalového cukru
 - 110g světlého hnědého cukru, pevně stlačeného
 - 1 velké vejce
 - 1 lžička čistého vanilkového extraktu
 - 190g hladké mouky
 - 1/2 lžičky jedlé sody
 - 1/2 lžičky soli
 - 170g polosladkých čokoládových lupínků
 
Postup
- 
Předehřejte troubu na 190°C a vyložte plech pečicím papírem.
 - 
Ve velké míse vyšlehejte změklé máslo, krystalový cukr a hnědý cukr do světlé a nadýchané konzistence.
 - 
Přidejte vejce a vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
 - 
V jiné míse smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl.
 - 
Postupně přidávejte suché ingredience k mokrým ingrediencím a míchejte, dokud se nespojí.
 - 
Vmíchejte čokoládové lupínky.
 - 
Pomocí lžíce nebo naběračky na sušenky dávejte zaoblené porce těsta na připravený plech, s rozestupy asi 5 cm.
 - 
Pečte 9-11 minut, nebo dokud okraje nejsou zlatavé.
 - 
Nechte sušenky vychladnout na plechu 2 minuty, než je přenesete na mřížku, kde úplně vychladnou.
 
Poznámky
- Pro žvýkavější sušenky přidejte navíc žloutek.
 - Pro křupavější sušenky použijte více krystalového cukru a méně hnědého cukru.
 - Sušenky skladujte v uzavřené nádobě při pokojové teplotě až jeden týden.
 




